Het ontstaan van een verslaving

Wat is een verslaving?

Een verslaving is een handeling waarmee we niet kunnen stoppen. We vinden zelf niet de kracht om het niet te doen, ook hebben we nog zo een sterke intentie of wil.

Wanneer beginnen we met een verslaving?

De reden waarom iemand aan een verslaving begint is de oorzaak van de verslaving. Achter alle verslavingen zit een begin – een gedachte – die verandert kan worden met hypnose.

Op een moment in ons leven hebben we sterke gevoelens (emoties vaak gecombineerd met machteloosheid zoals angst, onrust, onzekerheid, verdriet, lichamelijke of geestelijke pijn) Op dat moment vinden we afleiding in een genootmiddel, handeling, medicijn. Dat geeft ons een gevoel van steun, van zekerheid. Voor dit moment is het een goede oplossing. Als er weer een lijkende situatie komt herinnert ons onderbewustzijn aan de vorige handeling en verlangt ernaar. Als dit vaker gebeurt ontstaat een verslaving. Hoe langer de verslaving bestaat, hoe moeilijker het te controleren is en werkt onze wilskracht niet meer.

Voor verslavingen van alle aard (alcohol, sigaretten, drugs, eten, gokken, verzamelen, werken, nagelbijten, dwanghandelingen en nog veel meer) is hypnose een goede manier om ervan af te komen.

In een of meer sessies, afhankelijk van de verslavingssterkte, gaan we terug naar het moment van ontstaan van de verslaving. Daar werken we aan de emoties en gedachten die aan vooraf gingen. Zo halen we de sterke behoefde aan de handeling weg. We communiceren met het onderbewustzijn en overtuigen het dat de verslaving niet meer nodig is in ons huidige leven.

Het klinkt allemaal zo makkelijk en je zou denken dat je met je gedachten het zelfde resultaat kan bereiken. Helaas werk dat niet omdat de verslaving verankert is in ons onderbewust systeem.

Reacties zijn gesloten.